ŞIRNAK / İDİL - Tepeköy Şehit İlyas Bağater İmam Hatip Ortaokulu

Haz

Öğrencilerin yeteneklerini geliştirmek, onlara destek olmak için okullarda karikatür yarışmaları düzenlenir.

Haz

Sınava girecek 8.sınıf ve 12. sınıf öğrencilerinin rehberlik servisi ile irtibatı sağlanarak koçluk sisteminde yer alacak öğrenci ve öğretmenlerin plan, program ve eğitim metotları hazırlanır, koçluk sistemi uygulanır.

Haz

Öğrenciyi tanıma teknikleri. (Anket, görüşme, gözlem, problem tarama listesi, sosyogram vb.) konulu sunum yapılır.

Haz

Okullarda geleneksel oyun (körebe, çelik çomak, beş taş vb.) şenlikleri düzenlenir.

Haz

“40 Kavram”, “40 Ayet”, “40 Hadis”, “40 Şair 40 Şiir” etkinliklerinden okul program ve tarihine uygun şekilde seçilen etkinliklerden birisi gerçekleştirilir.

Haz

8 ve 12.sınıf velilerine Sınava Ben de Hazırlanıyorum semineri yapılır.

Haz

E-okul, MEBBİS, EBA uygulamaları, dogm.meb.gov.tr, religiouseducation.meb.gov.tr, dinogretimi.meb.gov.tr, dkab.meb.gov.tr, dinogretimiokullar.meb.gov.tr, hafiz.meb.gov.tr, dogm.eba.gov.tr gibi web siteleri incelenir.

Haz

Okullarda bulunan mescit veya camilerin durumları kontrol edilerek ihtiyaç dahilinde iyileştirmeler (Hat, levha, kitaplık ve ses düzeni ile zenginleştirilir) yapılır.

May

Yeni nesil sorular ve soru hazırlama teknikleri hakkında çalıştay yapılır.

May

Okullarda U düzenine uygun ve ses sistemi olan Kur'an Okuma Odaları oluşturulur. Okuma odası olan okullarda öğrenci ve velilerin desteğiyle okuma odası geliştirilir.

May

Okullarda Ramazan ayında “Mani Yazma Yarışması” düzenlenir.

May

Dinî gün ve gecelerde okul içi-dışı günün anlam ve önemini belirten programların yapılması sağlanır.

Mrt

Öğretmenlik mesleğinin etik ilkeleri, itibarı ve temel değerlerini (sevgi, şefkat, merhamet, saygı, heyecan, azim, kararlılık, sabır, sebat, fedakârlık…) ihtiva eden bir kitap okunarak değerlendirilir.

Mrt

Okul kütüphanesi, ders saati bitiminden 17.00'a kadar öğrencilerimizin kullanımına açık tutulur ve öğrencilerimizin gerekli araştırmaları yapabilmesi için internete erişimleri sağlanır.

Mrt

Öğrencilerin kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesine yönelik çok yönlü metodlarla (slayt, film, doğaçlama, tiyatrosal canlandırma) çalışmalar yapılır ve takibi sağlanır.